Στόμιο

Το Στόμιο, έδρα του σημερινού Δήμου Ευρυμενών, για αρκετές δεκαετίες, αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο των παραλιών του νομού Λάρισας. Ευνοημένο απο τους Θεούς, είναι τόπος χαρισματικός, με μαγευτική θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες και εύκολη πρόσβαση στον Κίσσαβο. Για αρκετά χρόνια, σαγήνευσε κυρίως οικογένειες. Τελευταία όμως, χάρις στις προσπάθειες του Δήμου, αρχίζει να γίνεται πόλος έλξης και της νεολαίας.

Προσφέροντας τις ανέσεις ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού, διαθέτει άρτιες εξοπλισμένες ξενοδοχειακες μονάδες, εκατοντάδες επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, αρκετές ψαροταβέρνες και εστιατόρια και πολλά νεανικά κλαμπ και χορευτικά κέντρα. Παράλληλα, το δημοτικό κάμπινγκ που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της κατασκήνωσης και της απλούστερης μορφής διακοπών. Περα απο όλα αυτά, βέβαια, υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του παραθεριστή - επισκέπτη, όπως τα βυζαντινά μνημεία που υπάρχουν έξω απο το χωριό.

Το Στόμιο, που παλαιότερα ήταν γνωστό με την τουρκική ονομασία του, Τσάγεζι (στόμιο του ποταμού), είναι ζωντανό χωριό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, το καλοκαίρι οι .... αφορμές για διασκέδαση είναι αρκετές, ενώ δεν λείπουν και τα διάφορα χαπενινγκ.

stomio_1 stomio_2 stomio_4
επιστροφή στην κορυφή