Δασοπυρόσβεση

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ

Συνεργασία του Δήμου με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών

Αγαπητοί συμπολίτες,
dasopurosvesi5
dasopurosvesi2
dasopurosvesi4
Το περσινό καλοκαίρι (2007) ζήσαμε όλοι τον εφιάλτη της πυρκαγιάς .Το καταστροφικό αυτό φαινόμενο δυστυχώς έφτασε μια ανάσα από τα σπίτια μας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που στη δύσκολη εκείνη στιγμή βρεθήκατε όλοι εκεί και με υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Σήμερα,ένα χρόνο μετά, τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς και την καταστροφή ενός πνεύμονα της περιοχής μας, είναι ορατά για να μας θυμίζουν αλλά και να μας προβληματίζουν ώστε να μην ξαναζήσει το χωριό μας άλλη τέτοια καταστροφή.

Γι α την επίτευξη του σκοπού αυτού ο δήμος προχώρησε στη δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ).

Για την στέγαση του σώματος χρησιμοποιήθηκε το κτίριο τον παλαιών σφαγείων στο οποίο έγινε ανακαίνιση και σήμερα αποτελείται από στέγαστρο οχημάτων, γραφείο, αποθήκη και θάλαμο ένδυσης Αυτό το κτίριο είναι πλέον η βάση του ΕΣΕΠΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ.

Αυτή την στιγμή έχουμε στη διάθεσή μας δύο πυροσβεστικά οχήματα ένα ασθενοφόρο και ατομικό εξοπλισμό εθελοντών. Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκρισή σας στο καινούργιο αυτό εγχείρημα με αποτέλεσμα σήμερα ο ΕΣΕΠΑ να αριθμοί 40 μέλη.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αντ. Γκουντάρας
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

dasopurosvesi1
dasopurosvesi3
Ο ΕΣΕΠΑ δεύτερη χρονιά από την ίδρυσή του (2008) προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Αποτελείται από 40 εθελοντές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα δασοπυρόσβεσης και πρώτων βοηθειών. Φέτος στην περιοχή μας (2009) είχαμε 16 εστίες φωτιάς

οι οποίες σβήστηκαν άμεσα με την παρέμβαση του ΕΣΕΠΑ πάντα βέβαια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

"Θέλω εδώ να σας ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον που δείχνεται όλοι σας στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η συμβολή σας είναι καταλυτική και πραγματικά συγκινητική" τόνισε ο Δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας.

Επιπρόσθετα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλιστεί από τον κεντρικό ΕΣΕΠΑ, ασθενοφόρο, ώστε με τις δύο θέσεις Γιατρών και τη μία θέση Νοσηλευτή, που που εγκρίθηκαν για το Δήμο θα εξασφαλιστεί πλήρης κάλυψη των άμεσων αναγκών. Και συνέχισε "Είναι πραγματικά ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα για την αυτοδιοίκηση της χώρας, αλλά ευελπιστούμε τόσο στην βοήθεια των εθελοντών και των παιδιών του Βοήθεια στο σπίτι, όσο και στη συνεργασία του Κέντρου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου".

Δείτε αναφορά στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ