Τουριστικές Υποδομές

Για την καλοκαιρινή περίοδο

Στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αγιάς υπάρχουν υπάρχουν λίγες ξενοδοχειακές μονάδες (Κυρίως στον Αγιόκαμπο, Στόμιο και Καρίτσα) καθώς και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στην έκταση όλων των παραλίων. Πολλά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα μπορούν να ενοικιαστούν για όλη τη σαιζόν.

Στο Στόμιο λειτουργεί Camping το οποίο διαθέτει 200 θέσεις επισκεπτών πλήρως οργανωμένες. Το Camping λειτουργεί από το Μάιο έως τον Σεπτέβριο.

Σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες πιτσαρίες και fast food, ενώ στις περισσότερες περιοχές υπάρχουν επίσης φούρνοι μικρά σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία.

Οι παραλίες είναι οργανωμένες σε μεγάλο βαθμό, λόγω όμως τις μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνουν οι περισσότερες από αυτές, υπάρχει πολύς χώρος που δεν καταλαμβάνεται από ομπρέλες. 

Σχεδόν σε όλες τις παραλίες λειτουργούν Beach bar που προσφέρουν καφέ, ποτό και σνάκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου, η χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας δεν χρεώνεται αλλά προσφέρεται δωρεάν με τον καφέ.

Κοντά σε πολλά Beach bar υπάρχουν χώροι για θαλάσσια σπορ, για beach volley, μπάσκετ και τένις.

Στις παραλίες υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ενώ ο δήμος φροντίζει συστηματικά για την καθαριότητα των ακτών.

Η πρόσβαση στα παράλια είναι εύκολη και γίνεται από δύο σημεία από Αγιόκαμπο προς Στόμιο ( ερχόμενοι από Λάρισα προς Αγιά και μετά Αγιόκαμπο) και από Στόμιο προς Αγιόκαμπο (Ερχόμενοι από την Εθνική οδό προς Στόμιο ). Ο παραλιακός δρόμος συνδέει όλους τους οικισμούς και αποτελεί μία ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή.

Στο Δήμο Αγιάς υπάρχουν δύο λιμανάκια, ένα στον Αγιόκαμπο και ένα στο Στόμιο.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς και οι υποδομές τους, παρουσιάζουν πολυμορφία που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και επιθυμίες τόσο των οικογενειών όσο και των νέων ανθρώπων, προσφέροντας διακοπές που συνδυάζουν μοναδικά τη φύση του Κισσάβου με τις καθαρές ακτές του Αιγαίου.

 

Για όλο το χρόνο

Στους ορεινούς οικισμούς υπάρχουν ξενώνες οι οποίοι λειτουργούν όλο το χρόνο, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες.

Η φύση του Κισσάβου προσφέρεται για πολλαπλές δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις Outdoor Activities οι οποίες προσφέρουν πακέτα δραστηριοτήτων στη φύση.

Σε ετήσια βάση διοργανώνονται αγώνες ανάβασης στον Κίσσαβο, ενώ η διαμονή στα ορεινά χωριά της περιοχής μπορεί να συνδυαστεί με την ανάβαση στην κορυφή του βουνού.

Η περιοχή προσφέρεται επίσης και για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς υπάρχουν τρείς λειτουργούσες μονές οι οποίες μπορεί να υποδεχθούν επισκέπτες, καθώς και πολλές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.

Η φυσική ομορφιά, τα νερά, μικροί καταρράκτες και δάση του Κισσάβου ο οποίος συναντάται με το καθαρό μπλε του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τα εκκλησάκια και μοναστήρια του «Όρους των Κελίων» αποτελούν ένα ξεχωριστό προορισμό για όλες τις εποχές του Χρόνου.

beach-bar tavernes-estiatoria organomenes-paralies
Beach - Bar Ταβέρνες - Εστιατόρια Οργανωμένες Παραλίες
limanaki-stomiou limani-agiokampos
Λιμανάκι Στομίου Λιμάνι Αγιόκαμπου
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ