Επιτροπή για τις προσφυγικές δομές Καρίτσας

Συνεδρίαση συντονιστικής επιτροπής του Δήμου Αγιάς για τις προσφυγικές δομές Καρίτσας και Σωτηρίτσας.

Στη 12η 15/11/2019 συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αγιάς, μετά από ομόφωνη απόφαση, συστάθηκε μια επιτροπή συντονισμού από πολλούς φορείς της Αγιάς ώστε να γίνει με τον πιο πρόσφορο τρόπο η εγκατάσταση των τριών προσφυγικών δομών στην περιοχή χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 3/2/2020, στο δημοτικό κατάστημα Στομίου μετά από πληροφορίες για μικροπροβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Καρίτσα από μία από τις δύο δομές φιλοξενίας.

Ο συντονιστής της συγκεκριμένης δομής περιέγραψε στην επιτροπή το σχέδιό του για την αντιμετώπιση, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία και την δικαιοσύνη, όλων αυτών των προβλημάτων, το συντομότερο δυνατόν. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της σχέσης των προσφύγων / μεταναστών με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να επιτευχθεί η μείωση των προβλημάτων.

Η επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει και πάλι μετά από περίπου ένα μήνα για να εκτιμήσει την πρόοδο και να προβεί σε νέες προτάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Αργυρούλης Ιωάννης και Αναστασίου Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάνναρος Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διοικητής Γόννων, ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Στομίου, η Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Αγιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρίτσας και οι δύο συντονιστές των τριών δομών φιλοξενίας.

 

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αργυρούλης

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ