ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

«Η Ελλάδα μας, όπως και όλος ο κόσμος πλήττονται από την πανδημία. Μπαίνουμε ίσως στον πιο κρίσιμο Απρίλιο των τελευταίων δεκαετιών και όλοι μαζί προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τις δύσκολες τούτες ώρες, το πρώτο ζητούμενο είναι η υγεία όλων μας και οι προσευχές και οι ευχές όλων μας είναι καθημερινές γι' αυτούς που περνούν δύσκολες ώρες. Ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων και όχι μόνο.

Η Κυβέρνηση, παρά τις μέχρι τώρα θετικές προσπάθειές της - δεν φτάνει όμως μόνο αυτό - θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με τα απαραίτητα μέσα ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας και εξετάσεων των ασθενών. Θα πρέπει να κάνει ένα γενναίο βήμα και να εντάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας στον κρατικό σχεδιασμό για αποτελεσματική και επιστημονικά σχεδιασμένη αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν. Θα πρέπει άμεσα να θέσει σε λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες Μ.Ε.Θ., ώστε το εθνικό σύστημα υγείας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτοκτηνοτροφική, αλιευτική και τουριστική. Ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πληγεί σημαντικά. Επιπλέον πριν ακόμη δοθούν στους αγρότες οι αποζημιώσεις από τις περσινές ζημίες, έχουμε νέες από έναν πρόσφατο παγετό. Οι φόβοι για την επικείμενη συγκομιδή των κερασιών αλλά και η επερχόμενη οικονομική ζημία των κτηνοτρόφων λόγω του μη εορτασμού του Πάσχα, έχουν φτιάξει ένα κόμπο στο λαιμό όλων όσων ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή.

Η κυβέρνηση οφείλει έγκαιρα να βρει λύσεις και να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους στον αγροτικό, τον κτηνοτροφικό, στον αλιευτικό και τον τουριστικό τομέα. Οφείλει να βρει λύσεις για να στηρίξει τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και τις οικογένειές τους. Οφείλει να στηρίξει οικονομικά και τους ανέργους και ιδιαίτερα αυτούς που δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα ανεργίας λόγω έλλειψης ενσήμων ή άλλων προϋποθέσεων. Οφείλει να πάρει μέτρα οριζόντια που από την μία θα δώσουν μια ανάσα αλλά από την άλλη θα μειώσουν τον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, θα αγωνιστεί ώστε να ληφθούν μέτρα από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα θα πιέσει και θα απαιτήσει έργα από την κυβέρνηση για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας».

Το παραπάνω ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγιάς και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο του Ν. Λάρισας και να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές του Ν. Λάρισας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ