Επίσκεψη ευρωβουλευτών στο Δήμο Αγιάς

     Τον Δήμο Αγιάς επισκέπτονται σήμερα ο Γερμανός ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, μαζί με τον ευρωβουλευτή του Λουξεμβούργου κ. Φρανκ Ένκελ, ο οποίος εκλέγεται με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών του πρωθυπουργού της χώρας κ. Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.
     Τους δυο ευρωβουλευτές θα υποδεχθεί γύρω στις 10 το πρωί στη γέφυρα Τεμπών στην εθνική οδό ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος θα τους συνοδεύσει σε περιοδεία σε έργα υποδομής της περιοχής που έχουν υλοποιηθεί με συγχηματοδότηση  από το προϋπολογισμό της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης και ειδικότερα τις παρακάμψεις Στομίου, Καρίτσας και Κόκκινου Νερού στον παραλιακό άξονα, τους χώρους ανάπλασης της παραλίας του Δήμου Αγιάς (Σωτηρίτσα, Αγιόκαμπος), λιμάνι Αγιοκάμπου όπως επίσης τις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μελιβοία. Επίσης, θα επισκεφθούν και την έδρα του Δήμου, την πόλη της Αγιάς.
     Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας των ευρωβουλευτών με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και συνεργάτες που θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιοχής καθώς και το μελλοντικό σχεδιασμό για την αντιμετώπισή τους.
     Σημειώνεται ότι ο Γ. Χατζημαρκάκης είναι ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τα Σκόπια (πΓΔΜ) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πολιτικής Ομάδας για θέματα Ελέγχου της χρήσης του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού. Ο κ. Φρανκ Ένκελ είναι μέλος της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομική, χρηματοπιστωτική κοινωνική κρίση.
 
***Από τις Βρυξέλλες στον Κίσσαβο.
     *ΑΕΡΑΣ…Ευρώπης σήμερα στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αγιάς.
     Οι δυο ευρωβουλευτές που θα φιλοξενήσει ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας δεν είναι τυχαίοι.
     Περισσότερο γνωστός ο Γερμανός, Ελληνικής όμως καταγωγής, ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, που έχει κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις για την κρίση στην ελληνική οικονομία.
     Ο έτερος ευρωβουλευτής, Φρανκ Ένκελ, ένας από τους 6 ευρωβουλευτές του Λουξεμβούργου, είναι μέλος του προεδρείου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και μετέχει στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνική κρίση. Διετέλεσε συνεργάτης του Ζακ Σαντέρ.
     *ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ο Αντ. Γκουντάρας και οι συνεργάτες του θα έχουν πολλά να μάθουν σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ΕΕ και τις αποφάσεις που κυοφορούνται για την Ελλάδα – από μια διαφορετική οπτική μάλιστα.
Αλλά και να πουν καθώς ο δήμαρχος Αγιάς επενδύει πολλά στην εξωστρέφεια του δήμου, που ως τουριστικός και αφροτικός έχει κάθε συμφέρον να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη.
     *Ο Αντ. Γκουντάρας φημίζεται άλλωστε για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλες τις πολιτικές ομάδες απ’ όταν εξελέγη κοινοτάρχης Μελιβοίας του ’90.
Με δική του εισήγηση μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιβοίας αναγόρευσε πριν μια 10ετία ως επίτιμο δημότη τον τότε επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Γιώργο Κατηφόρη.
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ