Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Αγιάς

     «Ο Αντώνης ως δήμαρχος δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί όταν θέλει», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος δήλωσε «ενθουσιασμένος από το πνεύμα εργασίας και την προσφορά των εθελοντών του Δήμου, όπως στη λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου και τη μετάφραση κειμένων σχετικά με τον τουρισμό»
     Ο κ. Γ. Χατζημαρκάκης ανέδειξε το γεγονός ότι η απορροφητικότητα στο Δήμο Αγιάς ανέρχεται στο 120% όταν γενικά η Ελλάδα υστερεί κι εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση. «Και στο Δήμο Αγιάς εκκρεμούν έργα λόγω του…βαθέως κράτους», σχολίασε και τόνισε ότι «η Ελλάδα θα δει φως στο τούνελ αν πολλοί Έλληνες μάθαιναν από τον Δήμο Αγιάς πως λειτουργεί».
     «Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μας η επίσκεψη. Ανταλλάξαμε απόψεις και είχαμε εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις ενόψει των προοπτικών που ανοίγονται για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Γερμανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντ. Γκουντάρας.
     Ο δήμαρχος Αγιάς ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις υποδομές που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις που έχει κάνει ο Δήμος για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, όπως είναι το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγιά (εναπομείναν τμήμα), Μεταξοχώρι και Στόμιο, βιολογικός καθαρισμός και δίκτυο αποχέτευσης σε Βελίκα - Σωτηρίτσα και Αγιόκαμπο, ανάπλαση και ανάδειξη πηγής Κόκκινου Νερού, ανάπλαση του συνόλου της παραλιακής ζώνης (προϋπολογισμός 7,5 εκατ. ευρώ), τηλεδιαχείριση συστήματος διανομής νερού, μεταφορά νερού από Ρακοπόταμο σε Αγιόκαμπο, αξιοποίηση γεωτρήσεων και ένταξη κάμπινγκ Στομίου στον Αναπτυξιακό Νόμο εφόσον βεβαίως τροποποιηθεί ο ισχύων σήμερα νόμος που δεν επιτρέπει την επιδότηση σχεδίων από δημοτικές επιχειρήσεις.
     Οι δυο ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν έργα υποδομής που έχουν υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα τις παρακάμψεις Στομίου, Καρίτσας και Κόκκινου Νερού στον παραλιακό άξονα, τους χώρους ανάπλασης της παραλίας του Δήμου Αγιάς (Σωτηρίτσα, Αγιόκαμπος), το λιμάνι του Αγιοκάμπου όπως επίσης τις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και του βιολογικού Καθαρισμού στη Μελιβοία.
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ