Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015 15:00

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Η νοσταλγική πανσέληνος του Φιλοκτήτη» , θα γίνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8.00μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στο γνωστό Ομηρικό βασιλιά της Μελιβοίας.
Διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Φιλοκτήτης», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ», ενώ συνεργάζονται επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιβοίας «΄Ομηρος» και η τοπική κοινότητα Μελιβοίας.
Περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος τα εξής: Καλωσόρισμα από τον σύλλογο Φιλοκτήτης, σύντομη αναφορά στον αρχαίο βασιλιά από τον φιλόλογο Οδυσσέα Β.Τσιντζιράκο, ποιητική απαγγελία- συνοδεία πιάνου- από την Κωνσταντίνα Βατζιά , με τίτλο «Εξομολόγηση στην Πανσέληνο», θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η νοσταλγική πανσέληνος του Φιλοκτήτη», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μιλτιάδης Δάλλας Αγιάς. Το δρώμενο αποτελεί τμήμα της τραγωδίας «Φιλοκτήτου κάθαρσις», του Οδυσσέα Β.Τσιντζιράκου. Στο δεύτερο μέρος ο Θωμάς Θωμαίδης με τους Τάσο Χαρμάνη (πιάνο), Δημήτρη Τσιαβέ (σαξόφωνο- φλάουτο) και Ντίνο Ζαχαριά (μπουζούκι- ακουστική κιθάρα), θα ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια που προσδιορίζονται, επικαλούνται ή αναφέρονται στο φεγγάρι της Ζωής, του ΄Ερωτα, της Αγάπης και της Φύσης.
Παρουσίαση της εκδήλωσης: Ευθυμία Ζιάκα. H μεταφορά των θεατών θα διευκολύνεται με το λεωφορείο του Δήμου Αγιάς, το οποίο θα ξεκινήσει από το δημοτικό αναψυκτήριο της Πλατανιάς από τις 7.30. Είσοδος ελεύθερη.


EFT 041 v1 EFT 058 v1
 

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ