Δάσος Πολυδενδρίου

Μία ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη, είναι και το περπάτημα στο μοναδικό μονοπάτι, προς το πρώην βασιλικό δάσος του Πολυδενδρίου, όπου τα κυνηγητικά κτίσματα, και το εξωκλήσι Παναγιά.

Η διαδρομή ξεκινά δεξιά από τη γέφυρα του ρέματος της Μπουρμπουλήθρας που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Αγιοκάμπου, που πάει προς το λιμάνι. Προχωρούμε δυτικά στο δεξιό μέρος του ρέματος, σε άσφαλτο, έως τη γέφυρα του δρόμου Αγιοκάμπου Πολυδενδρίου. Περνάμε την άσφαλτο και εξακολουθούμε τώρα σε αγροτικό χωματόδρομο, έχοντας αριστερά μας το ρέμα με τα τρεχούμενα νερά και δεξιά, κτήματα με οπωροφόρα δένδρα και σποραδικές αγροικίες. Προχωρώντας φθάνουμε σ' ένα σημείο, όπου πρέπει να περάσουμε το ρέμα μέσα από το νερό. Εξακολουθούμε τον χωματόδρομο, προσπερνάμε έναν δρόμο που κατηφορίζει δεξιά στο ρέμα και σε μικρό χρονικό διάστημα φθάνουμε σε μία διασταύρωση. Εκεί ένας δρόμος πάει δεξιά κάτω στο ρέμα και ο άλλος αριστερά. Το μονοπάτι αρχίζει ακριβώς επάνω αριστερά στην ανηφόρα πριν τη διασταύρωση, νότια μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα πορείας, συναντούμε έναν δασικό δρόμο, τον οποίο ακολουθούμε δεξιά. Στα 200 μ. αριστερά του δρόμου εξακολουθεί το μονοπάτι σε μία μικρή ανηφόρα. Σε δέκα λεπτά περίπου απ' αυτό το σημείο και ενώ βρισκόμαστε σε ανατολική πορεία, βρίσκουμε ένα μικρό ρεματάκι, το περνάμε και πάμε αριστερά επάνω ανηφορίζοντας σε πυκνή βλάστηση. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή διότι δεν υπάρχει καθαρό μονοπάτι. Είμαστε όμως ακριβώς κάτω από την εκκλησία, της Παναγιάς. Βόρεια της εκκλησίας υπάρχει ένας δασικός δρόμος απέναντι του οποίου εξακολουθεί το μονοπάτι για 1000 μ. έως την κορυφή Πρ. Ηλίας 380 μ., με εξαιρετική θέα προς τη Σκήτη και τη Βελίκα. Επιστρέφοντας, στην διασταύρωση πάμε αριστερά προς τα πρώην βασιλικά οικήματα, απ' όπου ο δασικός δρόμος δεξιά, μας οδηγεί στην εκκλησία της Παναγιάς.

Χάρτης: Τζήκας

 

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ