Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011 13:24

Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση επιδεικτικoύ – εκπαιδευτικού συστήματος ΑΠΕ στο συγκρότημα Γυμνασίου Αγιάς του Δήμου Αγιάς

  • Σύντομη περιγραφή: Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, με σημαντικές παρεμβάσεις στο κέλυφος (τοίχοι και ανοίγματα), αλλά και με παρεμβάσεις στις εσωτερικές εγκαταστάσεις. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στηρίζονται στην ενεργειακή βελτίωση του συγκροτήματος συνολικά μέσω της βελτίωσης της θερμικής συμπεριφοράς του κελύφους, εφόσον αντικαθίστανται τα μονά υαλοπετάσματα με τριπλά και μονώνονται εσωτερικά οι εξωτερικές τοιχοποιίες. Επίσης, προτείνεται η αντικατάσταση της εγκατάστασης θέρμανσης με δίκτυο στοιχείων με ανεμιστήρα και εφαρμογή μονώσεων στις σωληνώσεις διανομής θερμότητας. Αντικατάσταση των αντλιών με αντίστοιχες μεταβλητής παροχής για κάλυψη μερικών φορτίων και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης σε σχέση με την θερμοκρασία περιβάλλοντος και ενδεικτικές θερμοκρασίες χώρων. Τμήμα των αναγκών θέρμανσης θα καλυφθεί με την εγκατάσταση θερμικών ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι θα συνδεθούν με το δίκτυο θέρμανσης, ενώ παράλληλα θα καλύπτουν το κτίριο σε ανάγκες θερμού νερού χρήσης. Επίσης, θα εφαρμοστούν αναβαθμίσεις στις διατάξεις φωτισμού με αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους βελτιωμένης απόδοσης και τοποθέτηση ανεμιστήρων οροφής. Τμήμα του κτιρίου, θα συνδεθεί μέσω του δικτύου με εγκατάσταση κανονικής γεωθερμίας. Θα δημιουργηθεί στην περιορισμένη οροφή του κτιρίου εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος περί τα 4kWel, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρισμού για την απορρόφηση τμήματος των φορτίων του κτιρίου κατά τη λειτουργία του, την απορρόφηση πλήρως των αναγκών λειτουργίας του συστήματος κανονικής γεωθερμίας και τη διάθεση της υπόλοιπης ενέργειας στο δίκτυο μέσω της λογικής του αντίστροφου μετρητή.
  • Προϋπολογισμός έργου: 524.441,01 ευρώ
  • Πιθανή χρηματοδότηση: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
  • Πορεία έργου: Ολοκλήρωση σχετικών μελετών – Έκδοση απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης το Σεπτέμβριο του 2011.
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ