Γιορτή του Κάστανου

Στην γραφική Καρίτσα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250μ στις κατάφυτες πλαγιές του Κισσάβου, τη 3η εβδομάδα του Οκτώβρη κάθε χρόνου πραγματοποιείται η Γιορτη του Κάστανου. Πριν απο 13 περίπου χρόνια μια ομάδα γυναικών της Καρίτσας στην ανάγκη τους να προβάλλουν την παραγωγή του κάστανου, αρχικά σε επίπεδο νομού αλλα πολύ περισσότερο σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, ξεκίνησαν μια εκδήλωση με εκθέματα του προϊόντος σε μορφή γλυκού, ψητά και βραστά κάστανα καθώς και με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού απο τη διαδικασία παραγωγής του. Στη συνέχεια και με το πέρασμα των χρόνων, η εκδήλωση συμπληρώθηκε απο ομιλίες επιστημόνων και ερευνητών (ΕΘΙΑΓΕ) με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής του προϊόντος. Σταδιακά η εκδήλωση αυτή εδραιώθηκε, αποτελώντας σήμερα ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό.

Στη Γιορτή Κάστανου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, να βιώσουν το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι της περιοχής, να επισκεφτούν εκθέσεις παραδοσιακών καλλιεργητικών εργαλείων, να γευτούν εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης ψητά και βραστά κάστανα. Ακόμα, στους επισκέπτες διανέμονται αναμνηστικά πήλινα με χούνες κάστανων.

Οι επισκέπτες στα πλαίσια της γιορτής μπορούν να περιηγηθούν στα πανέμορφα δάση με καστανιές, αριές, οξιές, κουμαριές και να γνωρίσουν την πλούσια πανίδα της περιοχής όπως αγριογούρουνα, ζαρκάδια, φασιανούς, σκίουρους κ.α. Ακόμα μπορούν να απολαύσουν το φημισμένο Κόκκινο Νερό με τις ιαματικές ιδιότητες και να επισκεφτούν το νερόμυλο του Πάνου, την παραδοσιακή βρύση του Παπαρίζου, τα γραφικά σπίτια, τα γεφύρια, και τις πανέμορφες παραλίες (Ψαρόλακκα, Παναγία, Κόκκινο Νερό) καθώς και να διασχίσουν το περίφημο φαράγγι της Καλυψούς.

kastano_1
kastano_2
kastano_3
kastano_4
kastano_5
kastano_6
kastano_7


Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ