Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 08:41

Σύμφωνο συνεργασίας της Αγιάς με 9 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις

Στο έργο YIEPS μετέχουν 7 ευρωπαϊκές χώρες, με τον Δήμο Birgu από τη Μάλτα σαν επικεφαλής εταίρο και τους Δήμους Vallerano, Vignanello, Canepina, Gallese από την Ιταλία, Γερίου από την Κύπρο, Jabłonna από την Πολωνία, Bükkszentkereszt από την Ουγγαρία, Αγιάς από την Ελλάδα και Vila Nova de Cerveira από την Πορτογαλία, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στον Δήμο Birgu από τις 24 έως τις 27 Απριλίου.

Παρόλο που ο Δήμος Birgu πήρε μέρος στο παρελθόν σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και έχει ένα ισχυρό υπόβαθρο όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις και ανταλλαγές, αυτή ήταν η πρώτη του εμπειρία ως επικεφαλής εταίρος.

Τις διεθνείς αποστολές καλωσόρισαν θερμά ο δήμαρχος Birgu, κ. John Boxall, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική δουλειά και έκαναν τους φιλοξενούμενούς τους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Ο κ. Boxall εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή γι' αυτή την πρώτη εμπειρία σαν επικεφαλής εταίρος και ευχήθηκε πολύ σύντομα να συνεργαστεί με τους εταίρους Δήμους και σε άλλα έργα αυτού του είδους στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Οι εργασίες κορυφώθηκαν στις 25 Απριλίου με την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου, τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας, Δρ. Michael Farrugia, ενώ η κ. Lorna Muscat, εκπρόσωπος της οργάνωσης «SOS Malta», παρουσίασε τη διαδικασία ένταξης των παράνομων μεταναστών στην κοινωνία της Μάλτας και τον εθελοντισμό των νέων.

Σημαντικότατη προστιθέμενη αξία αποτέλεσε φυσικά το γεγονός ότι όλοι οι εταίροι παρουσίασαν τις τοπικές τους ιδιαιτερότητες και αντήλλαξαν καλές πρακτικές στους τομείς της προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, του εθελοντισμού, των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και της μετανάστευσης.

Οι εταίροι ελπίζουν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές, που από κοινού αποφάσισαν να ακολουθήσουν, αφού προσεκτικά παρακολούθησαν την παρουσίαση των εμπειριών όλων με τις εκάστοτε καλές πρακτικές, θα αποτελέσουν έναν πρωτοποριακό διακρατικό τρόπο δράσης ικανό, να κατευθύνει τους πολίτες ώστε να νιώσουν οι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες του μέλλοντος.

Στη Μάλτα, ο Δήμος Αγιάς εκπροσωπήθηκε από την αρμόδια υπάλληλο υλοποίησης του Προγράμματος κ. Θεοδώρα Πατσιαβούδη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Νέα / Ανακοινώσεις YIEPS

  • Σύμφωνο συνεργασίας της Αγιάς με 9 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις
    Written on Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 08:41 Περισσότερα...
Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ